مقدمه سامانه مودیان مالیاتی

مقدمه سامانه مودیان مالیاتی

با تصویب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان در تاریخ 21/07/1398 ، تکالیف اشخاص مشمول ابلاغ گردید. با یک بررسی کلی به این نتیجه می رسیم که همه چیز از وقوع یک مبادله ی تجاری که منجر به صدور صورت حساب فروش یا خدمت گردد شروع می شود.

به زبان ساده تر فروشندگان کالا و خدمات ملزم به رعایت قانون پایانه های فروشگاهی بوده و به طبع آن بایستی صورت حساب الکترونیکی خود را طبق بند ث این قانون صادر و کارپوشه ی خود در سامانه مودیان به آدرس mytax.gov.ir بارگزاری نمایند. اطلاعات اين صورتحساب ها در سامانه موديان در سازمان امور مالياتي مبناي محاسبه ماليات موديان قرار مي گيرد.

مؤدیان می­توانند با استفاده از هرگونه سخت افزار یا نرم افزار اعم از رایانه شخصی، پایانه فروشگاهی، سامانه­های ابری یا هر وسیله دیگری که حافظه مالیاتی به آن متصل شده باشد، به سامانه مؤدیان متصل شوند. نرم افزار TAXABZAR این اتصال را برای شما فراهم می کند.

طبق بند ج قانون سامانه موذیان و پایانه های فروشگاهی اشخاص مشمول(مؤدیان) شامل کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی) و اشخاص حقوقی موضوع فصلهای چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۶۶/۱۲/۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مشمول این قانون می شوند.

 

اساسی ترین بخش این قانون ، ارسال صورت حساب به سامانه مودیان است. همانطور که در بند ث  قانون پایانه های فروشگاهی بیان شده است صورتحساب الکترونیکی صورتحسابی است  دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی که اطلاعات مندرج در آن، در حافظه مالیاتی فروشنده ذخیره می شود. مشخصات و اقلام اطلاعاتی صورتحساب الکترونیکی، متناسب با نوع کسب و کار توسط سازمان تعیین و اعلام می شود. در مواردی که از دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی به عنوان پایانه فروشگاهی استفاده می شود، رسید یا گزارش الکترونیکی پرداخت خرید صادره در حکم صورتحساب الکترونیکی است.در مواردی که خریدار مصرف کننده نهایی باشد ، شناسه ملی و مشخصات برای صدور صورت حساب الزامی نمی باشد.

طبق بند ت  قانون پایانه های فروشگاهی حافظه مالیاتی نوعی حافظه الکترونیکی است که برای ثبت و نگهداری اطلاعات مندرج در صورتحساب های الکترونیکی و انتقال آن به سامانه مؤدیان مورد استفاده قرار می گیرد. هر حافظه مالیاتی که شماره منحصر بفرد مالیاتی نیز نامیده می شود باید دربرگیرنده ی شماره شناسه یکتا  ، تاریخ صورت حساب ، سریال صورت حساب و ارقام کنترلی باشد. این شماره منحصر بفرد به هر صورت حساب اختصاص داده می شود شناسه یکتای حافظه مالیاتی توسط سازمان به هر مودی اختصاص داده می شود.برای دریافت شناسه یکتا از طریق آدرس mytax.gov.ir  اقدام و یا با مشاورین ما تماس بگیرید.

پایانه فروشگاهی در واقع  رایانه، دستگاه کارتخوان بانکی (pos) ، درگاه پرداخت الکترونیکی یا هر وسیله دیگری از جمله نرم افزارهای رابط که امکان اتصال به شبکه های الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مؤدیان را داشته و از قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی برخوردار باشد را شامل می شود.

در حال حاضر برای ارسال اطلاعات به دو روش زیر میتوان عمل  کرد:

1-ارسال اطلاعات از طریق شرکت های معتمد (اشخاص حقوقي داراي پروانه فعاليت كه حسب ضوابط و دستور العمل هاي ابلاغي سازمان نسبت به آموزش و مشاوره ، نصب و راه اندازي تجهيزات مورد نياز با سازمان امور مالياتي همكاري مي كنند.)

2-ارسال اطلاعات توسط مودی با استفاده از نرم افزار های رابط TAXABZAR

سامانه ی مودیان مثل آب خوردن

شرکت تکس ابزار با معرفی نرم افزار سامانه ی مودیان  ، مودیان مشمول قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان را در انجام وظایف قانونی خود یار می نماید.

خلاصه فرآیند اجرای قانون

  • صدور صورت حساب الكترونيكي بر اساس استانداردهاي سازمان امورمالیاتی
  • ارسال صورت حساب های فوق به سامانه ی مودیان
  • واکنش خریدار به صورت حساب های خرید بارکزاری شده در کارپوشه

با استفاده از نزم افزار TAXABZAR  بدون نیاز به نرم افزار حسابداری و کاملا” مجزا ، کالاها و خدمات  خود را ثبت کنید ، فاکتور فروش صادر کنید ، وضعیت پرداخت را مشخص کنید و با یک کلیک تکالیف مالیاتی خود را انجام دهید.

 

 

کاربر گرامی ، شما می توانید از طریق راههای زیر با مجموعه تکس ابزار در ارتباط باشید

تلفن های تماس

تکس ابزار درشبکه های اجتماعی